تلفن همراه شما، گنجینه ای از فات قیمتی

هر روز کاراتر و سیارتر، تلفن همراه در همه جای دنیا تبدیل به سلاح همه منظوره آینده شده است. بیش از ۵ میلیارد انسان، در زندگی روزمره شان بدون این که بدانند از انبار کوچکی از مواد خام استفاده می کنند.

فات کمیاب به مواد خامی اطلاق می شوند که بسیاری از کارکردهای تلفن همراه را میسر می سازند. مواد خام هر روز کمیاب تر و گران تر می شوند. واقعا چرا این طور است؟ مواد خام برای فن آوری های آینده باید از کجا تامین شوند؟ پاسخ این پرسش ها و بسیاری از پرسش های دیگر را در این مقاله می یابید.
آرمین رلر (Armin Reller) استاد استراتژی منابع در دانشگاه آوگسبورگ می گوید: << بشر مدت ها در این خیال بود که این کره خاکی هر آنچه را که نیاز دارد به او ارزانی می بخشد. اما الان ما مرزها و محدودیت ها را می بینیم.>>

مرزهای دسترسی ، مرزهای رشد هستند، زیرا که امروزه همه شاخه های صنعتی به مواد خام نیاز دارند.

بدون لیتیوم هیچ خودرو برقی، بدون ایندیوم هیچ سلول خورشیدی و بدون خاک های کمیاب که در کنترل چین هستند، هیچ توربین بادی کار نمی کند. برای تولید این فات باید راه های تازه ای یافت در غیر این صورت جوامع مصرف گرای مدرن امروزی با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.

کارا تر از استخراج معدن

یکی از راه های تامین مواد خام، "بازیافت" است. برای مثال در یک تن تلفن همراه به میزان ۳۰۰ گرم طلا نهفته است. شرکت های استخراج معدن یک تن سنگ را برای یافتن یک گرم ف کمیاب زیر و رومی کنند. اما بیشتر تلفن های همراه کهنه یا به بازارهای آفریقا و آمریکای لاتین راه می یابند یا به سطل های زباله ریخته می شوند یا در کشوهای خانه ها جای می گیرند.

حتی آلمان هم که خود را قهرمان جهانی باز یافت می خواند در ایجاد یک سیستم جداسازی موثربرای دستگاه های سیار مشکلاتی دارد.

ت مداران ایده ای را مطرح کرده اند که در آن مشتریان باید با یک گرویی اجباری هنگام خرید، مجبور شوند که بعد دوباره دستگاه ها را پس دهند. اما پس از آن چه؟

بازیافت همه فات موجود در تلفن همراه کماکان برای علم و صنعت امری بسیار دشوار است. از ۳۵ فی که در تلفن همراه وجود دارند، تنها تعداد اندکی از آن ها را می توان با بازدهی مناسب بازیافت کرد. این قضیه نه تنها برای تلفن های همراه، بلکه برای لپ تاپ ها، تلویزیون و دستگاه های الکترونیکی دیگر نیز مصداق دارد.

رویای گردش مواد خام

گسترش استخراج در سطح جهان صد در صد چاره کار نیست. ابعاد اخلاقی این قضیه نیز مهم است. زیرا استخراج مواد خام تقریبا همیشه هزینه های سنگینی را برای انسان و محیط زیست در بر دارد.

معدن کاران اغلب تحت شرایط اسفناکی کار می کنند. در حالی که در کنگو کودکان سنگ معدن تانتال را که برای میکروخازن ها بسیار اهمیت دارد، از دل کوه بیرون می کشند، نیروهای شبه نظامی از سود های حاصل از تجارت تانتال برای تامین مالی جنگ هایشان بهره می برند. محیط زیست چین از پس مانده های شیمیایی که هنگام استخراج خاک های کمیاب به وجود می آیند رنج می برد.

به همین دلیل نهادهای پژوهشی در تلاش اند تا شرایط را برای "انقلاب بازیافت" محقق سازند. برای مثال در دانشگاه صنعتی هامبورگ، کرستین کوختا ( Kerstin Kuchta ) و تیم اش مشغول پژوهش درباره بازیافت ف کمیاب "نئودیم" هستند.

او می گوید: << رویای ما جامعه ای است که بتواند با مواد خام خودش تا مدت ها حیات خود را حفظ کند. ما نمی توانیم همچنان به مصرف گرایی خود ادامه داده و هر چه را که باقی می ماند دور بریزیم.>>

از لحاظ نظری شاید بتوان ۸۰ درصد مواد به کار رفته در تلفن همراه را باز یافت کرد.

نرم افزارهای اندروید خرید و فروش کالای نو و دست دوم

دانلود آخرین نسخه اندروید اینستاگرام

دانلود نرم افزار بازار برای اندروید

برنامه اندروید فیس کمرا

نرم افزار پیام رسان واتساپ Whatsapp برای اندروید

معرفی بهترین مارکت های اندروید ایرانی و خارجی

تلفن همراه شما، گنجینه‌ای از فلزات قیمتی

های ,تلفن ,مواد ,خام ,کمیاب ,ها ,تلفن همراه ,مواد خام ,که در ,در تلفن ,را برای

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


مطالب اینترنتی Travis's life mohamad756 فراسو rakita پارسی بازار بوته دانلود بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. seotechinacl وبلاگ فیستول